Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Дејан Љутовац

Име и презиме: Дејан Љутовац
Датум рођења: 14.09.1980.
Звање: Мастер музички уметник ( одсек Соло певање )
e-mail: ljutovac@gmail.com

Образовање:

  • Мастер академске студије (II степен) на Факултету музичке уметности у Београду

Радно искуство:

  • У Основној музичкој школи “Теодор Тоша Андрејевић“ у Руми на радном месту наставника соло певања запослен од 2012. године, а у музичкој школи ’’Петар Кранчевић’’ у Сремској Митровици од 2013. године.

Профил: Основне академске студије на одсеку соло певања завршио је на Факултету музичке уметности у Београду 2010. године, а мастер студије 2011. године, на истом факултету. Средњу музичку школу ’’Мокрањац’’ похађао је у класи професора Георги Минова 2006. године. Исте године је примљен на одсек соло певања у класу проф. Гордане Јевтовић на Факултету музичке уметности, а  наредне прелази у класу проф. Николе Китановског.

  Наступао је на великом броју концерата: Концерти на сцени Коларчеве задужбине у Београду, концерти катедре за соло певање и катедре за камерну музику “Факултета музичке уметности“, концерти на сцени Руског дома у Београду, Студентског културног центра, Београдске филхармоније, Народног позоришта, концерти у Галерији САНУ-а, у Градској кући у Новом Саду, Павиљону ’’Цвјета Зузорић’’, као и концерти у градовима широм Србије. Први солистички концерт одржао је у свечаној сали школе’’Душан Јерковић’’ у Руми 2005. године.

     На такмичењима освајао је бројне награде од којих су најистакнутије: Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа Србије у Београду, 2003. – 1. награда, Такмичење соло певача “Никола Цвејић“ у Руми, 2004. – 1. награда, Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа Србије у Београду, 2005. – 1. награда, Међународно такмичење младих музичара “Петар Коњовић“ у Београду, 2005.- 1. награда, Такмичење соло певача “Лазар Јовановић“ у Београду, 2009. – 1. награда, Међународно такмичење младих музичара “Петар Коњовић“ у Београду, 2010.- 1. награда.     

     Био је члан оперског студија Народног позоришта у Београду у периоду од 2009. до 2011. године, под будним оком Примадоне професора Радмиле Бакочевић.

     Концертом у Сава центру наступио је на Светосавској академији “Бројаница Светог Саве“, 2011. године.

      На сцени “Раша Плаовић“ Народног позоришта у Београду представио се улогом Мауриција, опера “Адијана Лекувре“, Франческа Чилеа. На великој сцени Народног позоришта у Београду дебитовао је у улози Тинке у опери “Плашт“ Ђакома Пучинија. Након тога представио се и у улогама: Родолфо, опера “Боеми“ Ђакома Пучинија; Амелијин слуга, опера “Бал под маскама“, Ђузепеа Вердија; Поасо, опера “Адријана Лекуврер“, Франческа Чилеа; Церемонијал мајстор, опера “Заљубљен у три наранџе“, Сергеја Прокофјева;

     Активно је учествовао на мастеркласу оперске диве светског реномеа Џенифер Лармор и радио са познатим режисером Јиржијем Менцлом, добитником оскара за режију, као и холандским диригентом Давидом Порцелаином. 

      Од 2011. до 2018. године вокалну технику усавршавао код истакнутих оперских уметника Александра Ђокића и Олге Ђокић.

      Своје знање употпуњује 2018. године на Интенационалном оперском курсу у Немачкој и радом са Снежаном Неном Брзаковић, ВинценцомВаисенбургером и Ларсом Франкеом.

Педагошки циљ: да код ученика Соло певања подстиче интересовање и љубав према певању и музици и да усавршавањем вокалне технике развија вокалну способност, креативност, као и да  оспособи и мотивише ученике за самосталан јавни наступ и наставак музичког школовања.

Најзначајније награде ученика:

– I награда на међународном такмичењу соло певача ’’Вера Виткаи Ковач’’ у Новом Саду 2020. године, ученица Душица Радивојевић

– III награда на међународном такичењу соло певача ’’Никола Цвејић’’ у Руми 2019. године, ученица Душица Радивојевић

– III награда на Републичком такмичењу 2018. године, ученица Душица Радивојевић

– III награда на Републичком такмичењу камерне музике, клавира и соло певања, ученици Марија Кркић, Саша Мишкулин и Етна Јовановић