Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Дуња Бераковић

Дуња Бераковић рођена је 1999. године у Београду. Основно музичко образовање започела је са непуних шест година у музичкој школи „Коста Манојловић“, свирајући у класи проф. Олге Малевић Ђорђевић, са којом је наставила успешну сарадњу до завршетка средње школе. Добитник је признања „Ђак генерације“ за успехе које је постигла током похађања средње школе. Од 2017. године студент је Факултета музичке уметности у Београду, на одсеку за клавир у класи проф. Наташе Митровић. У септембру 2021. године завршила је основне студије са извандредним успехом. Тренутно је студент мастер студија на истом факултету.

У току пијанистичке каријере остварила је запажене резултате, свирала је у многим реномираним концертним дворанама у Београду и другим градовима као што су велика сала Коларчеве задужбине, галерија Коларчеве задужбине, сала Београдске филхармоније, велика сала Студентског културног центра, Центар лепих уметности Гварнеријус, галерија Артгет-а, атриум Народне библиотеке, сала музичке школе „Станковић“ и „Мокрањац“, Барокна сала Градске куће у Зрењанину, сала Јеврејске општине и друге. На позив са конзерваторијума у Бечу учествовала је на концерту у оквиру међународног фестивала „Vienna Young Pianists“ свирајући у чувеној „Ehrbar“ сали 2016. године.

Oсвојила je неколико десетина награда на државним и међународним такмичењима. Нека од њих су: Међународно такмичење младих пијаниста Шабац, 2017. (I награда); Sirmium music fest, 2017. (I награда); Клавирско такмичење Славенски 2016. (I награда); Меморијал Душан Протић, 2017. (I награда) и многе друге. Похађала је мајсторске курсеве код реномираних пијаниста као што су Лидија Бизјак (Француска), Наталија Трул (Русија), Маја Рајковић (Србија), Милош Поповић (Белгија), Сузан Шпеман (Аустрија) и Евгениј Стародубчев (Русија).

Добитник је стипендије Доситеја, коју додељује Фонд за младе таленте Републике Србије најбољим студентима. Вишеструко је награђивана од стране општине Стара Пазова и општине Земун за успехе током свог школовања.

У јуну 2019. године учествовала је у премијерном извођењу аранжмана композиције Galop-marche Алберта Лавињака (Albert Lavignac) за 16 руку, у великој сали Коларчеве задужбине.

Тренутно је запослена у Основној музичкој школи „Теодор Тоша Андрејевић“ у Руми, као наставник клавира и корепетитор.