Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Марија Романић

Име и презиме: Марија Романић
Датум рођења: 28.12.1978.
Звање: Дипломирани флаутиста
е-mail: marija.intergaga@gmail.com

Образовање:  

  • Музичка Академија Цетиње, класа: проф. Љубиша Јовановић
  • Средња музичка школа „Коста Манојловић“, Земун, класа: проф. Растислав Менђан

Радно искуство:

  • ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“ Рума, Наставник флауте: септембар 2012. –

Профил: У току школовања освојила је велики број награда како на државним, тако и на међународним такмичањима. Дуги низ година била је активан члан Филхармоније младих „Борислав Пашћан“ са којом је учествовала на многобројним концертима широм земље. Одржала је солистичке концерте у Београду (Уметничка Галерија Стара Капетанија у Земуну), Скопљу (Даут-Пашин амам), Паризу (Југословенски културни центар) и Њујорку (Уједињене нације). Члан је Асоцијације флаутиста Србије, као и музичког ансамбла „Флаутино Лола класик“.

Као педагог, са својим ђацима, годинама осваја значајан број награда на републичким и међународним такмичањима (Републичко такмичање ЗМБШС, Такмичање дрвених дувача Пожаревац, Међународни Сусрети флаутиста „Тахир Куленовић“, ФЕМУС Суботица, такмичанје „Звуци флауте – Сања Трајковић“, међународно такмичање „Петар Коњевић“…)

Један од најеминентнијих флаутиста данашњице, прва флаута Берлинске филхармоније Еммануел Пахуд, одржао је концерт и семинар ђацима флаутистима ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“ у КЦ Рума 2015. године.

Педагошки циљ: Развијање креативности и љубави према музици код деце, мотивација, учење ђака техникама и методама које доприносе напредовању у раду, постизању циљева у музичко-техничко-стилским захтевима, едукација и музичко описмењавање, припрема деце за јавни наступ, стицање одговорности и радних навика као пут за успех у даљем животу.