Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Милица Огњановић

Милица Огњановић (девојачки Бусарац) рођена је 1975. године у Крагујевцу. Основно и средње музичко образовање стекла је у Школи за музичке таленте у Ћуприји у класи проф. Владисава Савковића, након чега је уписала Академију уметности у класи проф. Евгеније Чугајеве. Дипломирала је 1998. године у класи проф. Маје Јокановић.

Током школовања је са школским оркестром и камерним ансамблом наступала широм Европе (Белгија,Француска,Грчка,Шпанија…) освајајући највећа признања на такмичењима и фестивалима у тим земљма, као и код нас.

Похађала је многе мајсторске курсеве код еминентних професора као сто су: С.Безроднаја, И.Светлова, М.Јашвили, И.Жислин, И.Андрејевски, Камиларов, А.Мељник…

Од 1998. до 2002. године запослена је у Српском народном позоришту у Новом Саду, као члан оперског оркестра, а упоредо ради у основној музичкој школи у Бечеју на месту наставника виолине где постиже прве педагошке резултате. Од 2002. године ради само у просвети, у основној музичкој школи у Руми где као виолински педагог постиже запажене резултате. Са својим ученицима је остварила преко 100 награда на такмичењима различитих рангова, међу којим има и међународних и од којих треба издвојити десетак првих на Стринг фесту у Ср.Митровици, бројне прве и друге награде на Републичком такмичењу, као и бројне прве награде на фестивалима музичких школа Србије. Резултати које је остварила у раду са ученицима су јој школске 2002./2003.године донели престижну награду Извршног већа Војводине. У периоду од 2010. до 2013. одржала је 4 зимске школе.

2012. године  је припремила и реализовала акредитовани стручни скуп.

На такмичењима и фестивалима учествовала јеи као члан жирија:  Фестивал ,,Кад цврчци цврче“ у Бачкој Тополи, такмичење виолиниста у Шапцу, фестивал „ Исидор Бајић“ – Нови Сад 2016. годиине.

2019. године на такмичењу виолиниста у Музичкој школи Исидор Бајић у Новом Саду добија награду за најуспешнијег педагога фeстивала.

1997. године са Немањом Огњановић оснива дуо, који се се у почетку бавио извођењем класичне музике да би се временом репертоар ширио покривајући широк дијапазон и готово све жанрове вокално- инструменталне музике. У почетку су то чиниле обраде популарних дела инструменталне класичне, затим филмске и евергрин музике, а касније интерпретација забавне поп-рок стране и домаће и музике.

Удата је и мајка је троје деце.