Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Немања Огњановић

Рођен у Руми 5.4.1976. Основно музичко образовање завршио је у Новом Саду у класи проф. Биљане Дабић у чијој је класи уписао средњу музичку школу. Након завршеног 2. разреда средње школе уписује ,,нулту“ годину при Академији уметности у Новом Саду, а после завршеног 3. разреда полаже диференцијалне испите и уписује  1. годину студија у класи проф. Кемала Гекића у чијој класи је и завршио.  2006. године уписује магистарске студије.

У току школовања похођао је многе курсеве у земљи и иностранству код еминентних професора: Арбо Валдма, Кемал Гекић, Јокут Михајловић, Рита Кинка, Константин Богино… и био учесник многих такмичења: 1. награда на Фестивалу музичких школа Србије, 1. награда на пијанистичком такмичењу у Нишу, 2. награда (где 1. није додељена) на међународном такмичењу Шопен у Новом Саду, учешће на међународном такмичењу у Дармштадту (Немачка) и међународном такмичењу Дунав у Новом Саду. Солистички је наступао у  свим значајнијим салама у земљи: Галерија САНУ-Београд, велика сала Коларчеве задужбине-Београд, Дом културе у Нишу, Музеју Града Новог Сада, Синагоги, Студиу М и Градској кући у Новом Саду, Крагујевцу, Приштини, Охриду( Македонија) итд. У више наврата наступио је са оркестром Камерата академика и школским оркестром  МШ Исидор Бајић као и у камерним саставима. 1996. године био је стипендиста Сорош фондације.

1997. године запослио се у МШ Исидор Бајић и паралелно са студијама отпочео педагошки рад. У раду са децом остварио је запажене резултате у наставним и ненаставним активностима, на наступима и такмичењима. На бројним такмичењима ученици из његове класе освојили су преко 150 награда и признања. Више пута учествовао је у раду жирија пијанистичког такмичења Арт-студио-Шабац где је исте године проглашен најуспешнијим професором-педагогом.

1997. године са Милицом Огњановић оснива дуо који  се у почетку бавио извођењем класичне музике да би се временом репертоар ширио покривајући широк дијапазон и готово све жанрове музике. У почетку су то чиниле обраде популарних дела инструменталне класичне, затим филмске и евергрин музике, а касније интерпретација забавне поп-рок стране и домаће музике.

Као солиста за клавиром бави се извођењем популарне класичне, филмске, евергрин и џез музике, и наступа на прославама и сличним пригодним манифестацијама. 

Тренутно је запослен у Музичкој школи у Руми, ожењен је и oтац је троје деце.