Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Сања Пргоњић

Име и презиме: Сања Пргоњић
Датум рођења: 06.06.1988.
Звање: Мастер музички уметник
Е-mail: sanjaprgonjic@gmail.com

Образовање:

  • Универзитет уметности у Београду, Факултет музичке уметности; Завршене основне и мастер академске студије, одсек клавир (VII степен образовања)

Са осам година је почела да учи клавир у класи проф. Љиљане Арсеновић. Средњу музичку школу „Коста Манојловић“ у Земуну завршила је у класи проф. Тање Јаблановић са најбољим завршним дипломским концертом, а 2007. године уписала се на Факултет музичке уметности у Београду у класи проф. Марије Ђукић. У истој класи завршила је и мастер студије из клавира 2012. године. Похађала је мајсторске курсеве професора и педагога Игора Лазка и Александре Романић. Добитник је фонда Катарине Аћимовић за најбољу интерпретацију сонате на годишњем испиту студијског програма клавира у академској години 2010/2011. Освајала је бројне прве и друге награде на међународним и републичким такмичењима. Наступала је као солиста у Београду- Сали Београдске филхармоније, Великој сали Коларчеве задужбине, Музичкој галерији Коларчеве задужбине, позориште ЈДП-а, УК Вук Караџић- сцена Култ. Одржала је солистичке концерте у Галерији Артгет Културног центра Београда 2010, 2012. и 2016. године, у Галерији САНУ-а 2011. године, у Центру лепих уметности Јована Колунџије (Guarnerius) 2013. године. Гаји афинитет према духовној музици и од 2014. године је члан музичке групе Весник где ради аранжмане духовних песама и наступа у земљи и иностранству.

Радно искуство:

  • ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“, Рума, од 2012. године

Профил: Одговорна, тактична, стрпљива, љубазна, доследна, отвореног мишљења, спремна за сарадњу.

Педагошки циљ: Усвајање знања, вештина и навика, развијање психофизичких снага и способности код ученика кроз музику. Затим, формирање погледа на свет музике, оспособљавање за процену музичке естетике и креативни самостални рад.

Најзначајније награде:
Школска 2018/2019. година
1. Ђорђе Петровић, I разред, кл. Сања Пргоњић
Такмичење „Млади виртуоз“ у Београду, 1. НАГРАДА (97)

2. Софија Адамовић, I разред, кл. Сања Пргоњић,
Такмичење „Млади виртуоз“ у Београду, 1. НАГРАДА (96,2)