Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Славољуб Алексић

Име и презиме: Славољуб Алексић
Датум рођења: 27.09.1983.
Звање: наставник солфеђа и теорије музике
Е-mail: aleksicslavoljub@gmail.com

Образовање:

  • дипломирани музички педагог, дипломирао на ФМУ у Београду, 2009 године;
  • средњошколско образовање – два одсека, у средњој музичкој школи „Петар Кранчевић“ Сремска Митровица, инструментални одсек – хармоника и теоретски одсек – музички сарадник, матурирао 2003. године.  
  • Упоредо са средњом музичком школом, похађао средњу економску школу „Вук Караџић“ у Старој Пазови и стекао диплому економског техничара.

Радно искуство:

  • наставник музичке културе у основној школи „Свети Сава“ у Новој Пазови 2011. године и „Симеон Араницки“  у Старој Пазови школске 2011-12. године
  • наставник хармонике у периоду од 2012 – 2019. године у ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“ Рума
  • наставник солфеђа и теорије музике у ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“ Рума од 2012. године

Профил: позитиван, комуникативан, увек спреман за сарадњу, саосећајан, заинтересован за усвајање и примену нових метода и технологија у сфери наставе, тимски оријентисан.

Педагошки циљ: стицање нових знања што у педагошком смислу, што у музичком смислу (кроз упознавање разних музичких жанрова и музичке теорије). Жеља му је да ученицима пренесе што више свог музичког знања и искуства и да, без обзира бавили се музиком или не, после завршене основне музичке школе, музику посматрају као уметност и поштују, разумеју и воле.