Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Одржан концерт „Дете је дете да га волите и разумете“

У петак, 19. новембра, одржан је концерт класичне музике у Школи за специјално образовање „Антон Скала“ у Старој Пазови. Ради се о трећем концерту у организацији ОМШ „Теодор-Тоша Андрејевић” у оквиру пројекта ове школе под називом „Без граница – музика као инструмент инклузије”, који је подржао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине.

На концерту су наступили ученици издвојеног одељења румске музичке школе у Старој Пазови и показали изузетну умешност у владању како својим инструментима и сценом, тако и околностима. Пред више од четрдесеторо ученика ШОСО „Антон Скала“, наступили су ученици из класа: Белинде Путилов и Сање Пргоњић (клавир), Ане Зорић (виолина), Марије Романић (флаута) и Николе Јовановића (хармоника).

„Овај концерт је осмишљен и организован управо за ученике Школи за специјално образовање „Антон Скала“ у Старој Пазови. Намера нам је била да укажемо на друштвену ангажованост уметности у друштву и на потенцијал музике у превазилажењу свих баријера и мислим да смо у томе успели“, изјавила је координаторка пројекта Бранислава Трифуновић.

Педагог ШОСО „Антон Скале“, Ана Антонијевић-Ракић, изјавила је да су ученици те школе по први пут били у прилици да на свом терену чују класичну музику и то на различитим инструметнима: „Ученици музичке школе су самостално или у пратњи својих наставника изводили по једну или две нумере, нудећи нам могућност да чујемо извођења класичне музике на неколико различитих инструмената. Домаћини су са великом пажњом пратили извођења и наши гости брзо су постали наши другари. Дружење је накратко настављено и после концерта. Радујемо се свакој следећој прилици да заједно учимо да свирамо, растемо уз музику и оплемењујемо једни друге. Захваљујемо се организаторима на овом дивном искуству за нас.“

Директор Основне музичке школе ,,Теодор-Тоша Андрејевић“, Дарко Ђокић, напоменуо је да су овакве сарадње битне као средство повезивања унутар локалне заједнице, али и међуопштинског простора.

Сарадници и пријатељи пројеката су: Општина Рума, Општина Пећинци, Центри за социјални рад Стара Пазова и Рума, Црвени крст Рума, Културни центар Рума, Културни центар Пећинци, Установа за пружање услуга социјалне заштите „Солидарност“, Дневни боравци за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту и Руми, ШОСО „Антон Скала“ Стара Пазова, Сремске новине и Румске новине.

Погледај такође

Ученици наше школе освојили су 19 награда на Републичком такмичењу

Наши феноменални ученици са овогодишњег Републичког такмичења музичких и балетских школа Србије донели су 19 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *