Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Такмичење соло певача „Никола Цвејић“

Удружење „Никола и Марица Цвејић“ у сарадњи са ОМШ „Теодор-Тоша Андрејевић“ и Културним центром „Брана Црнчевић“ у Руми, протеклог викенда, 26. и 27.11.2021. године, организовало је 23. међународно такмичење соло певача „Никола Цвејић“. Ова традиционална манифестација носи велики културно-уметнички значај регионалног карактера, а организује се под покровитељством Општине Рума и Министарства културе и информисања, у спомен на вокалног педагога и великана наше и интернационалне оперске сцене, Николу Цвејића.

Почасни председник такмичења је примадона Радмила Бакочевић, професор емеритус, а жири су чинили: Драгана Митић (професор соло певања у МШ „Станислав Бинички“, Лесковац), Маја Ђокић (професор соло певања у МШ „Др Војислав Вучковић“, Београд), мр Оливер Њего (редовни професор ФИЛУМ, Крагујевац), др ум. Наташа Јовић Тривић (првакиња Опере Народног позоришта у Београду), др ум. Виолета Панчетовић Радаковић (редовни професор ФМУ, Београд), мр Никола Мијаиловић (првак Опере Народног позоришта у Београду, редовни професор и шеф Катедре за соло певање ФМУ, Београд), мр Весна Гиновска Илкова (првакиња Македонске опере и балета и редовни професор ФМУ, Скопље), мр Игор Влајнић (диригент и оперски певач, Опера Хрватског народног казалишта Ивана пл. Зајца, Ријека) и др Берислав Јерковић (ванредни професор соло певања Академија за уметност и културу, Осијек).

Наступило је 55 такмичара у 6 категорија, како из Србије, тако и из земаља окружења, а жири је оценио њихово певачко умеће, те поред редовних награда доделио и специјалне награде за перспективног сопрана, перспективни мушки глас, за најбоље извођење композиције домаћег аутора, за најмлађег ученика, и специјалну награду „СОКОЈ“.

Погледај такође

Обележена „Недеља сећања и заједништва“

У периоду од 7. до 10. маја 2024. године у ОМШ „Теодор-Тоша Андрејевић“ у Руми …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *