Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Завршни концерт у издвојеном одељењу у Пећинцима

Ученици издвојеног одељења Музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ у Пећинцима текућу школску годину синоћ су завршили целовечерњим концертом на шеталишту у Пећинцима. Представили су ученици са свих одсека, у класама наставника Николе Пантелића и Николе Јовановића (хармоника), Виктора Ђурића (гитара), Дејана Ћирковића (тамбура), Браниславе Трифуновић (клавир), као и хор под управом наставнице Данијеле Хорњак (солфеђо и теорија).

Репертоар је био сачињен од богатог сплета популарних нумера, као и ауторске хорске композиције наставнице Данијеле Хорњак, која је премијерно изведена на српском језику управо у Пећинцима. Ученици су пред многобројном публиком показали завидан технички ниво свирања, али и уживање у музичком образовању и самом наступу.

„Иза нас је једна дуга и лепа школска година, пуна успеха, анегдота, концерата, радионица и, пре свега, радости музицирања. Поносимо се свим нашим ученицима, растемо са њима, и то не само у погледу музичког профилисања, већ и њиховог стасавања и сазревања. Сада са истом радошћу очекујемо нове таленте који су се, полагањем пријемног испита у мају месецу, придружили музичкој школи“ – истакла је на концерту Бранислава Трифуновић.

Концерт музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ је, као и увек, подржао Културни центар Пећинци, који за сваки догађај музичке школе издваја простор, техничку и логистичку подршку.

Текст преузет са портала Општине Пећинци.

Погледај такође

Број слободних места по инструментима и локацијама након првог уписног рока

Поштовани родитељи, објављујемо број слободних места по инструментима и локацијама након првог уписног рока. Пријаве …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *