Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Завршни концерт у издвојеном одељењу у Пећинцима

Ученици издвојеног одељења Музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ у Пећинцима текућу школску годину синоћ су завршили целовечерњим концертом на шеталишту у Пећинцима. Представили су ученици са свих одсека, у класама наставника Николе Пантелића и Николе Јовановића (хармоника), Виктора Ђурића (гитара), Дејана Ћирковића (тамбура), Браниславе Трифуновић (клавир), као и хор под управом наставнице Данијеле Хорњак (солфеђо и теорија).

Репертоар је био сачињен од богатог сплета популарних нумера, као и ауторске хорске композиције наставнице Данијеле Хорњак, која је премијерно изведена на српском језику управо у Пећинцима. Ученици су пред многобројном публиком показали завидан технички ниво свирања, али и уживање у музичком образовању и самом наступу.

„Иза нас је једна дуга и лепа школска година, пуна успеха, анегдота, концерата, радионица и, пре свега, радости музицирања. Поносимо се свим нашим ученицима, растемо са њима, и то не само у погледу музичког профилисања, већ и њиховог стасавања и сазревања. Сада са истом радошћу очекујемо нове таленте који су се, полагањем пријемног испита у мају месецу, придружили музичкој школи“ – истакла је на концерту Бранислава Трифуновић.

Концерт музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ је, као и увек, подржао Културни центар Пећинци, који за сваки догађај музичке школе издваја простор, техничку и логистичку подршку.

Текст преузет са портала Општине Пећинци.

Погледај такође

Две друге награде за ученике клавира из Старе Пазове

Наши вредни ученици клавира из Старе Пазове освојили су две друге награде на 16. клавирском …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *