Основна музичка школа

"Теодор-Тоша Андрејевић"

Концерти за децу и младе са потешкоћама у учењу и учешћу

Основна музичка школа “Теодор Тоша Андрејевић” у сарадњи са другим културним и друштвеним институцијама у општинама Рума, Пећинци и Стара Пазова, организује концерте намењене деци и младима са потешкоћама у учењу и учешћу, као и особама из друштвено осетљивих група.

Први концерт “Звуци једнаких”, најављен за 20.октобар у Културном центру Рума, са почетком у 12 часова, Музичка школа организује заједно са Културним центром Пећинци у оквиру њиховог пројекта “Заједно у ритму на селу – класична музика у цртаном филму” који је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Концерт је намењен деци и младима са сметњама у развоју, са територија општина Пећинци и Рума. У реализацији концерта учествовали и КЦ Рума, Центри за социјални рад Пећинци и Рума, Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју Суботиште, Црвени крст Рума, Служба за односе с јавношћу Пећинци и Служба за односе с јавношћу Рума. Извођачи су наставници и ученици музичке школе са гостима.

Други концерт, најављен за исти дан, само у 13 часова у КЦ Рума, део је пројекта ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић” под називом “Без граница – музика као инструмент инклузије” који је подржао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине.

 У питању је концерт клавирске музике намењен особама са оштећењем чула вида. Сарадници у организацији и реализацији концерта су КЦ Рума и Међуопштинска организација слепих и слабовидих Рума. Извођачи: Клавирски дуо “2Г” – Нина Кобаш и Душанка Гавриловић.

Трећи концерт је концерт намењен ученицима средње и основне сколе “Антон Скала” у Старој Пазови. Концерт је предвиђен за одржавање у просторијама школе, за 22.октобар са почетком у 10 часова. Ученици и наставници ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић” ће извести 30-о минутни програм намењен управо ученицима ове школе са циљем да деци са посебним потребама на територији општине Стара Пазова омогуће сусрет са класичном музиком, уживо свирањем на инструментима и покажу им да музика не познаје никакве границе и баријере.  Концерт је такође део пројекта ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић” под називом “Без граница – музика као инструмент инклузије”. Концерт ће бити остварен у сарадњи са ШОСО “Антон Скала” Стара Пазова, као и Центром за социјални рад Стара Пазова.

Последња два концерта биће одржана у Културном центру Пећинци у петак, 22.октобра са почетком у 17 часова и 18 часова.

Први концерт је део пројекта Културног центра “Пећинци” под називом “Заједно у ритму на селу: класична музика у цртаном филм” на ком ће бити извођене популарне мелодије из Дизнијевих анимираних филмова, заједно са примерима класичне музике који се јављају у цртаћима. Концерт је намењен свој деци са простора општине Пећинци, који су претходно упознати са тематиком пројекта кроз 13 музичко-едукативних радионица одржаних у скоро свим селима општине Пећинци. Други концерт, на којем такође свирају ученици и наставници ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић”, у свом репертоару садржи разнолик садржај: од класичних примера, преко популарних мелодија, народних песама, игара, соло песама, хорске музике и друго и намењен је највише деци са сметњама у развоју са простора општине Пећинци, јер припада пројекту “Без граница – музика као инструмент инклузије”. Оба концерта је подржала општина Пећинци, Покрајински секретаријати, Центар за социјални рад Рума и Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју Суботиште.

Концерти су наравно отворени за све посетиоце и заинтересоване, а улаз је бесплатан.

Погледај такође

Ученици флауте из Старе Пазове гостовали на концерту у Сремској Митровици

Наши ученици флауте из Старе Пазове, из класе наставнице Марије Романић, гостовали су на концерту …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *